Prince charming

Nou ik dacht altijd dat het alleen in films kon gebeuren om een prinses te worden. Maar geloof me het overkwam mij Celine als dood gewone mens werd ik prinses.

Het was weer eens koffie tijd voor mij. Dus besloot ik om er een te halen. Op straat was ik druk bezig met sms’en, totdat ik werd omgestoten en me gsm op de grond viel. ‘Het spijt me heel erg.’ zei hij. Toen ik naar hem keek dacht ik wooow. Ik was even in schok geloof ik, maar ik kwam weer tot realiteit en antwoordde ‘het is niet erg.’

‘Ik moet het goed met je maken. Wat dacht je ervan om daar bij dat café iets te gaan drinken?’ Natuurlijk zou ik niets liever willen dan hem te ontmoeten. En ik antwoordde daarom ‘ ik vind het goed.’

Toen we het café binnen liepen, het eerste wat me opvoel was dat het erg luxe en chique was. Als hij straks de rekening niet zou betalen, dan kon ik mooi borden gaan wassen.
We gingen aan een tafel zitten. Hij zei ‘wat onbeleefd van mij. Ik zal me voorstellen. Ik ben Charles.’ Wat had hij toch een prachtige naam. Echt een naam voor een prins op het witte paard. ‘Mijn naam is Celine.’ Antwoordde ik. ‘Ben je hier al eens eerder geweest?’ ‘Nee, eigenlijk niet.’ zei ik. De ober kwam eraan. ‘Meneer Charles wat is het leuk om u hier weer te mogen ontvangen. Wilt u hetzelfde zoals altijd?’ ‘Wil je ook een cappuccino? Die moet je echt proeven. Het is over heerlijk.’ ‘Is goed.’ ‘Doe maar twee cappuccino’s’ zei Charles tegen de ober. ‘Volgens mij kom jij hier wel vaker?’ zei ik. ‘Ik woon in Monaco. Ik kom hier om de drie weken naar toe als het me uitkomt. Ik vind het hier in London echt geweldig. Vooral hoe aardig de mensen hier zijn.’ zei hij.

En ineens werden we geflitst. Er stonden allemaal fotograven voor de raam. Ik keek om me heen misschien was er wel een beroemdheid. ‘O nee, hebben ze me weer gevonden.’ zei Charles. ‘Ben je een of ander beroemdheid ofzo?’ Hij zei ‘nou niet helemaal, maar zo zou je het wel kunnen noemen. Ik ben de prins van Monaco.’ Omg, ik wist niet wat ik hoorde. Maakte hij nou een grap? Het drong me nu pas door, dat ik aan het daten ben met een prins. Hoe geweldig is dat. Hij zei ‘ kom we gaan via de achterdeur na buiten.’ Ik kon mijn ogen niet geloven. Er stond gewoon een limousine. Ik had nog nooit in mijn leven een limousine gezien. ‘Ga je niet instappen? Ik ga je niet ontvoeren hoor.’ zei hij. Ik dacht in mezelf de prins op het witte paard mag me altijd ontvoeren.

Hoofdstuk 1

Tijdens de rit in de auto vroeg ik aan hem waarom hij eigenlijk geen bewakers bij zich had?
‘Ik hou er niet zo van om met bewakers rond te lopen, ook al zouden me ouders dat wel willen.’ ‘Waar moet ik je afzetten?’ ‘Zet me maar thuis af’ zei ik. In mezelf dacht ik is het wel slim dat hij ziet in wat voor een appartement ik woon? Eenmaal aangekomen in mijn straat, deed hij de portier voor me open. ‘Het was leuk je te ontmoeten, Celine’ zei hij.
Ik pakte mijn sleutels en deed de deur open. Ik had nooit gedacht dat dit me zou overkomen toen ik vanochtend uit mijn appartement ging.

De volgende ochtend stapte ik in mijn auto om naar mijn werk te gaan. Zoals gewoonlijk was er weer eens file. Eenmaal aangekomen bij het kantoor, riepen mijn collega’s ‘daar is onze prinses Celine.’ Ik zei ‘waar hebben jullie het over?’ ‘Heb je de krant nog niet gelezen?’ Ik pakte een krant en daar zag ik het. Ik stond op de voorpagina met mijn prins Charles.

In het artikel stond:
Prins Charles en zijn onbekende prinses.
Gister avond spotte we prins Charles in het meeste luxe café The Time in London.
Een groter nieuws is wie is deze mysterieuze dame die met prins Charles werd gespot?
Tot nu toe werd prins Charles nooit met een dame gespot, zou zij de nieuwe prinses van Monaco kunnen zijn?

Ik wist niet wat ik las. Ik had echt niet gedacht dat ik op de voorpagina zou komen te staan. Ik werd eigenlijk een beetje beroemd. Had Charles dit wel gelezen? En wat vond hij ervan?

‘Charles hoe kon je zo onverantwoordelijk zijn?’ zei koningin Lisa. ‘Moeder ik kon er niks aan doen. We werden ineens gefotografeerd.’ ‘Je moet haar hier na toe nemen. Wat zal onze bevolking wel niet denken als ze dit lezen?’ zei koningin Lisa. ‘Ik kan haar toch niet vragen om hier even prinses te spelen? Zij heeft ook een leven.’ ‘Zij is de enige die dit kan oplossen. Dit is anders een grote schande voor ons, omdat de prins van Monaco met een meisje in de krant staat’ zei Lisa. ‘Oke moeder. Ik zal wel morgen met haar gaan praten hierover.’

Ik was klaar met werken en reed naar huis. Ik vroeg me echt af of ik Charles nog zou zien. Ik zou hem stiekem wel graag willen zien. Ik kwam aan bij mijn appartement en liep de trappen op. Het duurde even voordat ik me sleutels kon vinden, want ik had echt een rommel in mijn tas. Ik deed de deur open en was verbaast wat ik zag. Dit kon toch niet waar zijn. Was ik aan het dromen? Charles zat daar op mijn bank in mijn appartement. Hij zei ‘Celine ik weet dat het raar is om mij hier te zien, maar ik moet je echt dringend spreken. ‘Waarover wil je me spreken?’ ‘Je hebt vast wel de krant gelezen. In Monaco is het een chaos door onze foto. Ik weet dat ik je zoiets niet kan vragen, maar mijn moeder wilt dat je naar Monaco komt om de toekomstige prinses te spelen.’ Ik zei ‘dus je wilt dat ik na Monaco kom en doe alsof ik de toekomstige prinses word? Hoe kan je zoiets van mee verwachten? Ik heb ook een leven hier.’ Hij zei ‘als het aan mij lag zou ik je nooit zoiets vragen, want het hele koninkrijk dat maakt me echt niets uit. Maar ik moet dit probleem oplossen. Zou je me alsjeblieft willen helpen?’

Hij keek me echt zo lief aan, dat je gewoon geen nee kon zeggen. Ik zei ‘oke, ik zal je helpen.’ Ik begon alvast al met me koffers in te pakken. ‘Zal ik je helpen?’ vroeg hij. ‘Nee het lukt wel.’ ‘Ik wil je nogmaals bedanken dat je me uit deze situatie redt. Ik kom je morgenvroeg wel ophalen.’ zei hij. En hij verliet mijn appartement. Ik kon het nog steeds niet geloven. Morgenvroeg zou ik in Monaco zijn en niet zomaar als Celine, maar als prinses Celine. Zouden we dan ook verloofd moeten zijn? Het zou echt een droom voor me zijn als hij ook nog eens echt met me zou gaan trouwen. Niet omdat het moet, maar omdat hij van me houdt.

Mijn mooie zwarte jurk moet ik zeker meenemen samen met mijn slangenleren schoenen. Ik had twee koffers ingepakt. Mijn andere spullen zou ik vast niet nodig hebben. Ik ga maar eens slapen, want ik moet morgen vroeg opstaan. En het is belangrijk dat ik mijn schoonheidslaapje heb gehad. Wat als zijn moeder mij niet leuk zou vinden, dan zou ik nooit met hem kunnen trouwen. Ik denk dat ik nu al teveel fantaseer. Wie weet misschien wilt hij niet eens met mij trouwen.

Mijn wekker ging af om 7.00 uur. Ik stond op en nam een heerlijk warme douche. Poetste daarna mijn tanden en kleedde me om. Ik was bijna klaar met alles, alleen me haar moest ik nog krullen met de krultang. En viola ik was klaar. Er werd op de deur geklopt. Ik deed de deur open en daar was mijn prins. ‘Zie ik er wel goed uit?’ vroeg ik. ‘Je ziet er fantastisch uit.’ ‘Weet je zeker dat je moeder mij zo wel mooi zal vinden?’ ‘Zeker weten. Ik hoop dat je ook belangrijk vindt dat ik je mooi vind’ zei hij. ‘Geloof me maar, van alles vind ik dat toch echt het belangrijkste.’ En ik moest blozen. Hij pakte mijn koffers en bracht ze naar onder. Hij hield de portier voor me open en ik stapte in de auto.

Hoofdstuk 2

We kwamen aan bij het vliegveld en ik zag gewoon dat ze een privé vliegtuig hadden. We stapte in de vliegtuig en ik kreeg champagne van de hostess. ‘En wat vind je ervan?’ vroeg hij. ‘Ik zei ‘voor mij leef jij echt in een droomwereld. Je krijgt alles wat je wilt en je kan ook alles doen wat je wilt. Dit alles is echt fantastisch, maar ik denk niet dat geld gelukkig maakt.’
‘Daar ben ik het helemaal mee eens. Geld heb je wel nodig om van te leven, maar voor geluk zijn twee geliefde ook wel genoeg.’ We waren bijna in Monaco. Ik kon niet wachten om het paleis te zien en zijn moeder te ontmoeten. We kwamen aan op het vliegveld in Monaco en werden opgehaald door een limousine. Wat was Monaco toch een mooie land. De zee, het centrum het is gewoon prachtig. Hoe dichter we bij de paleis kwamen, hoe meer kriebels ik in mijn buik kreeg.

En daar was het dan, het paleis. Ik had echt niet gedacht dat het zo groot zou zijn. Ik stapte uit de limousine en mijn koffers werden al naar binnen gebracht. ‘Ben je al zenuwachtig?’ ‘Ja, heel erg’ antwoordde ik. Toen we het paleis binnen liepen het eerste wat ik dacht was dat ik zeker weten zou verdwalen. De decoratie was echt prachtig.

Daar was zijn moeder, koningin Lisa. Ze kwam naar ons toe en zei ‘zijn jullie er eindelijk. Hoe was de vlucht?’ Charles zei ‘het was wel goed.’ Ze kwam naar me toe en gaf me drie kusjes op me wang. Dat had ik dus echt niet verwacht. ‘Je bent nog mooier dan dat ik had verwacht.’ ‘Dankjewel, mevrouw’ zei ik. ‘Je hoeft geen mevrouw te zeggen hoor. Noem me maar Lisa. Je zult vast wel moe zijn van de vlucht. Je koffers worden al uitgepakt. Charles lijd je haar even rond en breng haar daarna maar naar haar kamer. Om 19.00 uur gaan we samen eten.’ We liepen de kamer uit. Ik raakte gewoon sprakeloos van het paleis. We liepen naar mijn kamer. ‘Kom ik moet je iets laten zien’ zei hij. We gingen naar de balkon van mijn kamer. Ik had een prachtige uitzicht op de zee. ‘Het is echt mooi hier. Ik kan wel uren naar de zee staren zonder dat ik me zou vervelen’ zei ik. Ik dacht in mezelf ik kan ook uren naar jou staren. Naar je prachtige groene ogen en donker bruine haar. ‘Mijn kamer is hier naast. ’s Avonds sta ik vaak op het balkon. Het uitzicht is zo rustgevend. Rust jij maar uit ik kom je om 19.00 uur halen ‘ zei hij. En hij liep mijn kamer uit.

De kamer was gewoon net zo groot als mijn appartement. Wat ik heel leuk vond is dat ik gewoon een inloopkast had. Ik ging me alvast al klaarmaken. Ik deed mijn zwarte jurk aan. Zal ik mijn slangenleren enkellaarsjes aan doen of toch mijn gouden pumps? Ik ging toch maar voor de pumps. Ik deed me make-up bijwerken en mijn zwarte lange haren stijlen. 18.50 uur werd er op de deur geklopt. ‘Mag ik na binnenkomen?’ vroeg Charles. ‘Kom maar.’ Hij zei ‘je ziet er fantastisch uit.’ ‘Zeker weten?’ ‘Ja, absoluut. Ben je klaar om te gaan eten?’ zei hij. We liepen naar onder. Lisa stond al op ons te wachten. ‘Celine, ik wist niet wat je lekker vond dus ik heb van alles laten maken.’ ‘Het ziet er allemaal heerlijk uit’ zei ik. We gingen aan tafel zitten en Charles zat voor me. Het eten was echt heerlijk. ‘Moeder, ik wil graag aan Celine straks de stad laten zien’ zei hij. ‘Dat is prima. Loop ook hand in hand en als jullie worden gefotografeerd zeg dan dat jullie over drie weken gaan verloven’ zei ze. Ik verslikte me in mijn drinken en moest hoesten. ‘Gaan we al zo snel verloven?’ zei ik. Ik zou het eigenlijk helemaal niet erg vind, want met de dag begint Charles steeds leuker te worden. Alleen zou ik ook wel willen dat hij iets voor mij zou voelen. ‘Het heeft geen zin om alles uit te stellen, dus hoe sneller hoe beter. Morgen komen er een aantal mensen die je gaan leren hoe je moet gaan praten, kleden en gedragen als prinses’ zei ze.

Ik begon het allemaal wel erg spannend te vinden. We waren klaar met eten en ik ging naar boven om mijn spullen te pakken. Charles en Lisa gingen in de woonkamer zitten. Lisa zei ‘ze is echt een leuke en beeldschone meisje. Ik zou niets liever willen dan dat je met zo’n meisje trouwt.’ ‘Met de dag begin ik steeds meer van haar te houden. Steeds als ik haar beter leer kennen raak ik versteld hoe fantastisch ze is, maar ik weet niet hoe ze over mij denkt. Misschien wilt ze niet eens met mij trouwen.’ Ik liep naar onder en Charles stond op. ‘Moeder, je hoeft niet op ons te wachten. Ik zie je morgen vroeg wel.’ Buiten stond een ferrari. Hij ging zelf rijden. Ik stapte in. Hij zei ‘wat vind je van mijn auto?’ ‘Ik heb nog nooit in een Ferrari gezeten, maar je hebt wel een mooie auto. Mijn voorkeur zou toch naar een Lamborghini gaan. ‘Je hebt wel verstand van mooie auto’s. Als je wil verander ik wel mijn auto.’ ‘Nee,nee dat hoeft niet’ zei ik. En hij moest lachen. We reden weg. In de avond zag alles er zo anders uit. ‘We rijden nu naar de stad. Ik laat je daar een aantal dingen zien en ook om even gespot te worden en daarna heb ik een verrassing voor je.’ ‘Wat voor verrassing’ vroeg ik. ‘Als ik je dat zeg dan is het geen verrassing meer, maar ik geef je een hint het is heel romantisch en ik hoop dat jij het ook leuk vind.’

We kwamen aan in de stad. Hij had zijn auto geparkeerd. ‘We gaan eerst in dat cafeetje iets drinken. Daar komen vaak mensen van de pers dan kunnen ze ons fotograferen.’ Hij pakte mijn hand vast en deed zijn vingers in mijn vingers. Ik kreeg gewoon kriebels in me buik. Ik vond het echt fantastisch dat hij me hand vast pakte. In de verte zagen we al mensen van de pers voor de deur staan. We liepen hun kant op. En ineens kwamen ze onze kant op en maakten ze foto’s. ‘Meneer Charles mogen we weten wie deze jongedame is?’ ‘Gaan jullie trouwen?’ ‘Wordt zij de nieuwe prinses van Monaco?’ Er werden veel vragen gesteld en gefotografeerd. Charles zei ‘ze wordt inderdaad jullie nieuwe prinses. Prinses Celine Parker. Over drie weken zijn jullie allemaal uitgenodigd voor mijn verloving. Wanneer dat de verloving plaats zal vinden krijgen jullie nog te horen.’ ‘Meneer Charles waar gaat de verloving plaats vinden?’ Hij zei ‘voor vandaag hebben jullie genoeg informatie gekregen.’ En we liepen naar binnen. We gingen aan een tafel zitten. Er kwam gelijk al een ober naar ons toe. ‘Welkom meneer Parker. Wat kunnen wij u aanbieden?’ ‘Doe maar een fles Château
L' Evangile Evangile. ‘Ik kom het u gelijk brengen.’ ‘Wat is dat wat je hebt besteld?’ vroeg ik. ‘Dat is een van mijn favoriete rode wijn’ zei hij. ‘Maar ik word dus binnenkort mevrouw Parker. Ik wist eigenlijk niet dat je zo met je achternaam heette.’ ‘Als jij mijn prinses wordt dan moet je wel Parker heten. Je weet nog veel dingen niet van mij en ik ook niet van jou.’ Onze wijn kwam eraan. Het werd voor ons ingeschonken. ‘Proef eens’ zei hij. Ik nam een slokje. Het smaakte een beetje naar frambozen en het was ook een beetje sterk, maar wel lekker. ‘Het smaakt naar frambozen, daar hou ik wel van.’

Hij vroeg ‘wat vind je eigenlijk leuk om te doen?’ ‘Hmm, ik vind het heel leuk om naar films te kijken en te lezen, jij?’ ‘Gek genoeg vind ik dat ook leuk. Ik ben dol op films alleen heb ik niet altijd de tijd om films te kijken.’ Ik zei ‘zou ik je iets mogen vragen?’ ‘Ja, natuurlijk. Ga je gang.’ ‘Heb je eigenlijk veel vriendinnen gehad?’ ‘Ik zal het je eerlijk vertellen. Ik heb er tot nu toe alleen maar twee gehad. Ik word niet snel verliefd. En me laatste vriendin maakte misbruik van mijn rijkdom. Ze was alleen maar samen met mij vanwege mijn geld. Al dat geld dat maakt mij niet uit. Ik kan ook normaal leven. Misschien is het te snel wat ik je nu wil vertellen, maar ik vertel het toch.

Hij zei ‘toen ik jou voor het eerst tegen kwam, ik wist niet wat mij overkwam. Mijn hart ging zo tekeer. Ik wist dat ik jou moest leren kennen, want jij bent zo anders dan al die andere meisjes. Misschien is het te snel maar ik hoop dat jij ook iets voor mij zult voelen.’

Ik was echt verbaast. Ik had niet gedacht dat hij iets voor me zou kunnen voelen, want hij is een prins en ik ben een normale meisje van twintig jaar die op een reclamebureau werkte.

Ik zei ‘Ik had nooit gedacht dat jij iets voor mij zou kunnen voelen. Ik voel ook iets voor jou en het begint steeds meer te worden. Ik ken je nog niet goed genoeg en ik zou je graag beter willen leren kennen.’ ‘Ik kan wel een prins zijn, maar ik ben ook gewoon een mens net als jij. Het is niet zo dat ik blauwe bloed heb in mijn aders.’ En ik moest lachen. Hij zei ‘je hebt me echt gelukkig gemaakt. We hebben nog genoeg tijd om elkaar te leren kennen. Ik hoop dat je ook echt mijn prinses wilt zijn en niet alleen omdat ik het je vroeg.’ ‘Ik zou niets liever willen.’ ‘Ga je me ook vertellen wat je verrassing is?’ Hij zei ‘ik breng je er persoonlijk naar toe. Hou je eigenlijk ook van romantische-komedie films?’ ‘Ja, daar ben ik dol op.’

We stonden op en liepen naar buiten. We stapten in de auto en reden weg. Na een tijdje rijden,
kwamen we aan bij een hotel. Ik vroeg maar niet wat we hier gingen doen, want hij zou het
toch niet zeggen. We liepen naar binnen en hij ging naar de receptie om de sleutels te halen. We stapten in de lift en kwamen aan op de 8ste etage. Ik vroeg ‘hoort normaal gesproken niet iemand met ons mee te gaan om de deur open te doen?’ Hij zei ‘ik liever niet dat mensen dat doen en dat weten ze hier. Ben je er klaar voor om te zien wat achter dit deur zit?’ ‘Ik ben er klaar voor.’ Hij deed de deur open. Ik wist niet wat ik zag. Ik twijfelde even of dit nou echt was of dat ik droomde. De kamer stond vol met brandende kaarsen en rozenbladeren. Het zag er heel romantisch uit. ‘Heb je dit allemaal speciaal voor mij geregeld?’ ‘Ja, wat vind je ervan?’ ‘Ik vind het fantastisch en ook heel erg lief van je.’ Ik liep naar hem toe en kuste hem op zijn wang. Hij moest blozen.

We gingen op de bank zitten. Hij schonk wijn voor ons.
‘Wat is je lievelings eten?’ zei hij.
‘Pizza en van jou?’
‘Ik vind pasta erg lekker.’
‘Ga je nog naar school?’ vroeg hij.
‘Nee, ik ben gestopt met school toen ik een baan vond bij een reclamebureau. Jij bent wel al klaar he met je school?’
‘Jep, ik ben er helemaal klaar mee.’
We gingen film kijken. Het was echt een leuke film. Hij deed zijn arm om me heen. Ik werd er een beetje zenuwachtig van, maar het was ook weer een fijn gevoel. Hij is gewoon de man van mijn dromen het kon niet anders. Hij is zo lief voor me en we hebben veel dingen gemeen. Hij pakte heel voorzichtig mijn hand vast en begon me op dat moment te zoenen. Ik kreeg vlinders in mijn buik.
Hij zei ‘ik ben zo blij dat je van mij bent. Je maakt me echt gelukkig. Je bent de ware voor me.’
‘Jij maakt mij ook erg gelukkig. Ik ben zo blij dat ik jou, de liefde van mijn leven heb gevonden’

‘Er is hier maar een tweepersoonsbed, als je het erg vindt om met me hier te slapen dan kan ik ook een ander kamer regelen.’
‘Nee, ik vind het niet erg. Ik wil niks liever dan bij jou zijn’ zei ik. Het was echt een luxe hotel ze hadden hier zelfs pyjama’s.
Hij zei ‘kleed jij je maar hier om ik wacht wel buiten.’ En hij liep naar buiten en deed de deur dicht. Ik deed me pumps en me jurk uit. Nu kon ik de witte pyjama’s aan doen. Ik liep naar de badkamer en ging me make-up verwijderen.
‘Kan ik al naar binnen komen?’
‘Kom maar’ zei ik.
‘Waarom doe je toch make-up op je gezicht? Zonder make-up ben je ook erg mooi.’ ‘Dankjewel, ik doe niet veel make-up op en ik vind het gewoon leuk om me op te maken.’
Ik was klaar met alles en liep de badkamer uit. Hij was zich aan het omkleden. Wat had hij toch een mooi gespierd lichaam, vooral zijn sixpack was al genoeg.
We gingen in bed liggen. We waren allebei moe. ‘Slaap lekker mijn prinses’ zei hij. ‘Slaap lekker.’

Ik werd wakker. Het was 08.00 uur. Ik keek naast me en zag dat Charles al wakker was.
‘Ben je allang al wakker?’
‘Ja, om 07.00 uur.’ Hij was al helemaal omgekleed.
‘Waarom heb je me niet wakker gemaakt?’
‘Je sliep zo lief. Het was echt leuk om te zien hoe je sliep.’
Ik stond op en liep naar de badkamer. Ik was klaar met alles en liep de badkamer uit. Charles liep naar me toe en pakte mijn hand vast. ‘Kom we gaan ontbijten.’ We liepen de lift uit en gingen de restaurant in. Gek genoeg stond alles al klaar op onze tafel. Natuurlijk had hij alles al van tevoren geregeld. We gingen zitten en alles was echt lekker.
Ik zei ‘moeten we straks nou echt terug naar het paleis? Ik vind het hier heel leuk met jou.’ ‘Als het aan mij lag, dan zou ik ook wel willen blijven. Straks als we terug gaan, dan is jou tijd helemaal vol gepland met regeltjes dat je moet leren. Ik zal er niet bij zijn. Ik moet zaken doen voor onze regering.’
Hij zei ‘doe je mond eens open. Deze kaas moet je echt eens proeven.’
En hij deed een stukje kaas in mijn mond. Het was echt lekker, heel anders als alle andere kaassoorten. We waren klaar met ontbijten en het was nu echt tijd om naar huis te gaan. We liepen naar buiten en Charles regelde nog alles bij de receptie. We stapten in de auto en reden weg.

‘Daar zijn jullie eindelijk’ zei Lisa. Er waren allemaal mensen die ik niet kende.
‘Celine, ik ga je voorstellen meneer Vladimir van hem ga je tafelmanieren leren. Dit is mevrouw Clarks zij gaat je kleding ontwerpen en ook je verlovingsjurk. Meneer Jackson leert je over hoe onze politiek in elkaar zit. Dat is wel voldoende wat je de komende drie weken moet leren.’ Dat worden dus drie drukken weken voor mij. Ik hoop dat ik dan wel nog tijd heb om Charles te zien, anders is het niet uit te houden.

Vladimir zei ‘Celine, het is me een eer om je te ontmoeten. Het is beter als we nu al beginnen met wat je allemaal moet gaan leren. Vandaag gaan we het hebben over hoe je je moet gaan gedragen aan tafel en ook je houding. Doe eens voor hoe jij aan tafel zou gaan zitten?’ Ik ging op de stoel zitten, deed me benen over elkaar en had me ellebogen op tafel.
‘Ten eerste je moet rechtop zitten met je benen naast elkaar. Tijdens het diner mag je niet met je ellebogen op tafel. Neem van elk gerecht één schep. Zorg ervoor dat je bord niet bomvol is. Het is juist beter als je nog een tweede portie neemt.’

‘Weet je welke gerechten niet met een mes worden gesneden?’
Ik zei ‘volgens mij spaghetti en salade.’
‘Dat klopt, maar aardappelen, macaroni en compote mogen ook niet worden gesneden.’
‘Zou ik al die dingen mogen noteren, anders onthoud ik het allemaal niet meer.’
‘Natuurlijk, mag je dat’ zei hij. Ik ging pen en papier halen en kwam weer terug. Ik schreef je moet rechtop zitten met de benen naast elkaar. Tijdens eten mogen ellebogen niet op tafel.

‘Houd tijdens het eten de rand van je bord zoveel mogelijk schoon. Als je even wilt pauzeren met eten leg dan het mes en vork kruiselings op je bord.’
Ik schreef ‘pauzeren? Mes en vork kruiselings op bord.’
‘Als je klaar bent met eten les dan je mes en vork naast elkaar steunend op de rechterrand van je bord. Voor vandaag zijn we klaar. Morgen ga je het me voor doen wat ik je vandaag heb geleerd.’
Pff, dat duurde echt lang. Om 14.00 uur waren we klaar. Het had gewoon drie uur geduurd. Ik ben benieuwd hoelang de andere zullen duren.

Mevrouw Clarks kwam eraan.
‘Nou, Celine ik zal niet zoveel tijd van je in beslag nemen. Ik ga alleen even je maten opnemen en ik zal al beginnen met mijn ontwerpen.’
Ze pakte haar meetlint en begon mijn borsten te meten.
‘Je borsten zijn 90 cm, je buik 60 cm en je heupen 90 cm. Zo ik ben klaar voor vandaag en dat heeft maar een half uur geduurd. Ik bespreek morgen mijn ontwerpen met je.’
‘Wat voor een kleding ga je voor me ontwerpen? Ik heb zelf toch ook kleren?’
‘Je krijgt zakelijke kleding en ook van die prachtige galajurken. Nu je prinses wordt kan je je eigen kleding niet dragen. Je hoort er chique en duur uit te zien.’
‘Ja, ik begrijp het’ zei ik.
Clarks zei ‘fijne avond nog Celine. Ik zie je morgen weer 14.00 uur.’
‘Dankjewel, fijne avond.’

‘Van mij krijg je vandaag een dagje vrij’ zei meneer Jackson.
‘Meent u dat echt? Dat zou echt fantastisch zijn.’
‘Ja, je krijgt echt vrij maar morgen gaan we er wel hard tegen aan he.’
‘Ja, is goed. Belooft.’ Ik was echt zo blij dat ik vrij had, want ik was echt moe geworden.
‘Lisa, zou ik naar me kamer mogen?’
‘Rust maar lekker uit. Je zult wel moe zijn’ zei ze.
Ik liep de trap op en liep naar mijn kamer. Ik wou net mijn deur open doen en toen zag ik Charles zijn deur. Ik was eigenlijk best benieuwd hoe zijn kamer eruit zou zien. Ik liep naar zijn deur en stond daar even. Ik kon niet zomaar zijn kamer binnen sluipen en ging daarom mijn eigen kamer in.

Ik ging op me bed liggen en vroeg me af hoelaat Charles zou komen. Ik pakte me boek en ging er verder inlezen. Het ging over twee geliefde die niet samen konden zijn. Ik bedacht me wat als ik niet met Charles samen kon zijn wat zou dat toch vreselijk zijn. Er werd op de deur geklopt.
‘Kom binnen’ riep ik. Het was de huisvrouw.
‘Meneer Charles wilt u graag spreken.’ Ze gaf de telefoon aan me en deed de deur dicht.
‘Hoi Charles. Hoe gaat het met je?’
‘Met mij gaat het goed met jou ook? Hoe was je dag?’
‘Het was echt vermoeiend. Hoelaat kom je terug?’ zei ik.
‘Over twee uurtjes ben ik er weer. Heb je me gemist?’
‘Ik heb je gemist. Ik spreek je wel als je weer thuis bent.’
‘Tot straks.’ En hij hing op.

Ik liep mijn kamer uit en ging naar zijn kamer. Het eerste wat me op viel was zijn boekenkast. De hele wand stond vol met boeken. Zou hij al deze boeken gelezen hebben? Ik liep zijn inloopkast in. Het hing vol met kostuums en blouses. De rechterkant hing vol met dagelijkse kleding. Ik zag zijn parfums staan. Ik pakte een flesje en deed de dop ervan af. Het rook echt lekker. Ik deed zijn laatjes open. Wat had hij toch veel horloges. Allemaal verschillende vormen en kleuren. Je zag wel dat het echt dure horloges waren. Ik liep zijn inloopkast uit. Het was nu tijd om zijn bed te testen. Ik sprong op zijn bed en ging liggen.

Hoofdstuk 3

Welkom meneer Charles.
‘Hallo Lara, hoe gaat het me je?’
‘Dank u wel meneer.’
Ze pakte mijn jas aan. Lara was onze huisvrouw. We hebben meerdere mensen in huis die hier werken. Lara was de baas van hun allemaal. Ik liep de trap op en ging naar de woonkamer.
‘Charles, waarom ben je zo laat thuis?’ zei Lisa.
‘Moeder, ik heb alle werk van deze week af gemaakt. Ze zullen me deze week niet nodig hebben. Ik wil deze week bij Celine zijn.’
‘Maar ze moet nog van alles leren over manieren en over onze regering.’
‘Ik leer het haar wel maak je maar geen zorgen.’
‘Nou, vooruit dan, maar ze moet wel morgen met Clarks de ontwerpen bespreken.’
‘Ik zal er morgen ook bij zijn. Ik ben erg moe moeder. Slaap lekker.’
‘Slaap lekker mijn zoon.’ Ze kuste me op me wang. Ik liep de trap op. Ik klopte op de deur. Ik kreeg geen reactie. Zou ze al slapen? Ik deed de deur open en liep naar binnen.
‘Celine?’
Ze was niet in haar kamer, waar was ze dan? Ik liep weer de kamer uit en deed de deur dicht. Ik ging me eigen kamer in en zag dat ze in slaap was gevallen op mijn bed.

Ik liep naar haar toe en ging op me bed zitten. Ik kuste haar op haar wang en ze werd wakker. ‘Ben je er eindelijk?’ zei Celine.
‘Ja, ik had het echt druk, daarom dat het langer duurde dan twee uur. Ik kleed me nu even om en dan kom ik ook naast je liggen.’
Hij had zijn pyjama aangedaan en kwam naast me liggen. Ik omhelsde hem en ging slapen.

De zon scheen door de raam en ik werd wakker. Ik keek op de klok en zag dat het 09.00 uur was. Ik keek naast me en zag dat Charles nog aan het werken was. Ik besefte dat hij zich had verslapenen ik schudde hem een beetje.
‘Charles word wakker. Je moet gaan werken.’
‘Goedemorgen schat. Ik heb de hele week vrij genomen zodat ik iets leuks kon doen samen met jou.’
‘Maar ik moet toch vandaag manieren gaan leren en regels enzo.’
‘Nee, ik leer het je wel. Mevrouw Clarks komt vandaag wel om de ontwerpen te bespreken.’ ‘Ben jij er dan ook bij?’
‘Ja, ik ben er bij. Ik laat je echt niet alleen.’
‘Wat gaan we vandaag doen?’
‘Nou eerst gaan we de ontwerpen bekijken en daarna gaan we winkelen.’ We stonden op en gingen omkleden.
Charles zei ‘Loop eens mijn kast in en kies eens uit wat ik vandaag aan ga doen.’
‘Is goed, maar ga jij dan maar naar mijn kamer om voor mij iets uit te kiezen.’ Hij liep de kamer uit. Ik liep zijn kast in. Het eerste wat me opviel was zijn lichtblauwe blouse. Die moest hij gewoon aan doen. Ik koos ook nog een spijkerbroek. Hij kwam zijn kamer al weer in.
Hij zei ‘En heb je al iets leuks voor me uitgekozen.’
‘Ik weet niet of jij het leuk vind, maar ik vind het wel leuk. Ik heb deze lichtblauwe blouse en spijkerbroek voor je uitgekozen.’
‘Goede combinatie. Het is al weer een lange tijd geleden dat ik voor het laatst een spijkerbroek heb gedragen. Ik heb voor jou een donkerblauwe jurk.’ Het was een jurk met lange mouwen en een v-hals. We hadden ons omgekleed. Ik ging weer terug naar mijn kamer om me haar te krullen en make-up op te doen. Ik pakte mijn krultang en stak de stekker in de stopcontact. In de tussentijd deed ik al mijn make-up. Charles liep mijn kamer in. Hij kwam naar me toe en kuste me. Ik wil graag zien hoe je je haren doet zei hij en hij ging zitten op mijn bed.

De krultang was al warm geworden. Ik krulde mijn haar. Toen ik klaar was trok ik de stekker uit het stopcontact. We liepen naar onder en gingen de woonkamer in.
‘Waar is je moeder?’ vroeg ik.
‘Zij is al naar de gemeente. Ze hebben haar daar nodig. Doe eens voor wat je gister hebt geleerd.’
Ik ging recht op de stoel zitten. Ik zette mijn benen naast elkaar. Ik zette mijn ellebogen niet op tafel.
‘Goedzo, je leert wel snel.’
‘Dank u.’ Toen we klaar waren met het ontbijt, zette ik mijn mes en vork aan de rechterkant van het bord. Ik zei ‘kijk ik heb me mes en vork aan de rechterkant.’ Hij moest lachen.

We stonden op en liepen de deur uit. Zijn auto werd gebracht door zijn chauffeur. We stapten in.
Hij zei ‘Wij gaan naar mevrouw Clarks, dan hebben we tenminste meer tijd om iets samen te doen.’ We kwamen aan bij het huis van mevrouw Clarks. We belden aan en ze deed open. ‘Welkom Charles en Celine. Kom binnen.’ We liepen naar binnen en gingen zitten.
‘Willen jullie iets drinken?’ vroeg ze.
‘Nee, dankje’ zeiden we. Ze kwam aan met haar ontwerpen.
‘Ik hoop dat je ze mooi vindt.’ Ik bekeek de ontwerpen. Ze waren echt prachtig.
‘U kunt echt fantastisch ontwerpen. Ze zijn allemaal stuk voor stuk prachtig.’
‘Ik ben blij dat u het mooi vindt.’
Charles zei ‘ze is één van de beste ontwerpsters van Monaco.’ Vooral mijn verlovingsjurk was echt prachtig. Het was een rode strapless jurk. Het had een beetje een visvorm.
Ze zei ‘als je ze mooi vindt, dan kan ik al beginnen met naaien.’
‘Dank u wel voor alle moeite.’ En we stonden op.
‘Tot ziens’ zei ze.

We stapten weer in de auto.
‘Wat gaan we nu doen?’ vroeg ik.
‘We gaan lekker shoppen.’ Hij parkeerde zijn auto. We stapten uit. Hij pakte mijn hand vast en we liepen de winkels in.
‘Wat vind je van deze stropdas?’
‘Nee, die andere is mooier’ zei ik. Hij koos een prachtige donker groene jurk voor me uit. ‘Wil je deze eens proberen?’ ‘Ik ging de pas kamer in en probeerde de jurk. Het eerste wat me opviel was de prijs. De jurk kostte gewoon € 2000,-. Ik deed het gordijn open.
‘En wat vind je ervan?’
Hij zei ‘alles wat jij aan doet, staat je prachtig.’ Hij kwam naar me toe en kuste mijn voorhoofd. Hij rook zo lekker.
‘Wat vind je van deze kostuum’ zei hij. Het was een zwart kostuum met een rode voering. Je zag gelijk aan het kostuum dat het een goede kwaliteit was.
‘het is echt mooi en goede kwaliteit. Ga je het niet passen?’
‘Nee, ik weet dat die me gaat passen’ zei hij. Ik ging weer de paskamer in om me om te kleden. Toen ik klaar was vroeg ik aan hem
‘Waarvoor kopen we eigenlijk zo’n chique kleren?’
‘Ik ga morgen met je uit eten’ zei hij. Toen we aankwamen bij de kassa, betaalde hij met zijn creditcard.
De verkoper zei ‘Ik moet toegeven dat jullie echt goed bij elkaar passen.’
‘Ik ben blij dat je dat vindt’ zei ik. We liepen de winkel uit.
‘Waarom spreken ze jou hier aan met je?’
‘Ik kom hier vaker en ik heb gezegd dat ze me met je moeten aanspreken. Heb je eigenlijk al honger gekregen?’
‘Ja, een beetje’ zei ik.
‘Dan gaan we een leuk restaurant vinden waar we lekker kunnen eten.’ We kwamen aan bij een restaurant.
‘Goedemiddag meneer Parker. Neemt u maar plaats’ zei de bediener.
‘Wilt u al iets drinken?’
‘Doe maar een witte wijn’ zei Charles. De bediener kwam al aan en schonk ons wijn in. Charles zei ‘ik wil graag twee keer een barbagiuan bestellen.’
‘Komt eraan, meneer.’
‘Wat is dat eigenlijk?’ vroeg ik.
‘Dat is een typisch gerecht van Monaco. Het is een deegsoort gevuld met rijst en pompoen.’ Ik pakte het servet en legde dat op me schoot.
Hij zei ‘ik heb me moeder beloofd dat ik je iets over onze cultuur zou vertellen, dus dat ga ik nu doen. Na het eten gaan we nog naar de bioscoop.’
‘Ik ben best benieuwd hoe de cultuur hier is.’

Hoofdstuk 4

‘Monaco is een klein land met ongeveer 33.000 inwoners. Daarmee zijn wij het meest dichtstbevolkte land ter wereld. We zijn geen lid van de Europese unie, maar we gebruiken wel de euro. We trekken veel toeristen aan door de casino’s en de jaarlijkse Grand Prix in het formule 1-autoracen.’
‘Breng je me ook een keer naar een casino?’
‘Ik breng je morgen naar het meest beroemde casino.’
Ons eten werd geserveerd. Ik sneed het in stukjes. Ik prikte mijn vork in een stukje deeg en stopte het in me mond.
‘Het is echt lekker. Je proeft een beetje pompoen.’
‘Ik moet zeggen je leert echt snel manieren.’
‘Ja, ik moet wel binnen drie weken manieren leren, aangezien ik de toekomstige prinses word.’
Hij zei ‘ik vraag me eigenlijk iets af. Ik heb het je nooit gevraagd, maar waar zijn je ouders eigenlijk.’
‘Toen ik vijftien jaar was, zijn mijn ouders overleden door een auto-ongeluk. Sindsdien probeer ik voor mezelf te zorgen.’
‘Sorry, dat wist ik niet’ zei hij.
‘Maak niet uit dat kon je ook niet weten.’
‘Mijn vader is ook overleden toen ik tien jaar was. Sindsdien probeert me moeder goed voor me te zorgen. Maar genoeg over dit. Waar waren we ook alweer gebleven?’

‘Bij de casino’s’ zei ik.
‘Mijn familie zit al 700 jaar op de troon. Na mijn moeder kom ik op de troon en daarna onze kinderen.’
Ik dacht in mezelf o my god ik krijg kinderen met hem. Zouden ze dan ook net zo mooi en knap als hun vader zijn?
‘Ik heb je zo kort en krachtig alles vertelt wat je moet weten. Morgen breng ik je naar de Monte Carlo casino.’

De bediener kwam er aan. ‘Is alles naar wens?’
‘Ja hoor. Ik wil nog twee keer een Fougasse bestellen’ zei Charles.
‘Komt eraan.’
‘Fougasse is een soort sinaasappelcake gedecoreerd met noten en anijszaadjes.’
De bediener kwam aan met onze Fougasse. Ik vond dat het een beetje de vorm had van een blad. Het zag er apart uit. Ik nam er een hap van. Het was oké, niet zo heel lekker in ieder geval.
Charles zei ‘ik zie het al aan je gezicht dat je het niet zo lekker vindt.’
‘Is het zo erg duidelijk dan?’
‘Ja, tijdens een echt diner kan je niet met zo’n gezicht zitten. Ook al zou je het niet lekker vinden, trek dan een pokerface. Zou ik de rekening mogen?’
De bediener kwam aan met de rekening. Charles gaf zijn creditcard aan hem. De bediener stopte de creditcard in het pinapparaat en kreeg zijn creditcard weer terug.

We stonden op en liepen het restaurant uit. Een bediener was onze auto gaan halen. We stapten in de auto en reden weg.
‘Waar gaan we nu naar toe?’ vroeg ik.
‘Heb je zin om naar de bioscoop te gaan?’
‘Ja, echt leuk. Ik wist eigenlijk niet dat rijke mensen ook naar de bioscoop gaan.’
‘Wij zijn ook maar gewoon mensen net als jij. Hoe dacht je dan dat we film keken?’
‘Thuis, via een thuisbioscoop’ zei ik.
‘Haha, helaas hebben wij geen thuisbioscoop madame. Wij kijken films via de computer en sluiten dat aan op de televisie.’
‘Na deze week ga ik je weer zo weinig zien he.’
‘Ik moet werken. Ik moet geld verdienen, anders kan jij niet zo luxe leven.’
‘Al dat luxe dat maakt mij niks uit. Het enige wat me uit maakt is dat jij bij me bent.’
‘Ik weet het schat. Daarom vind ik je ook zo leuk’ zei hij.

We kwamen aan bij de bioscoop. Er was helemaal niemand, behalve de medewerkers.
‘Is het gesloten?’ vroeg ik aan Charles. Hij pakte me hand en trok me mee.
De deuren gingen open voor ons. ‘Ik heb de bioscoop laten sluiten speciaal voor ons’ zei hij.
‘Goedenavond meneer, hoe kan ik u helpen?’
‘Wil je een zoete of zoute popcorn?’
‘Doe maar een zoete’ zei ik.
‘Een grote zoete popcorn en twee flesjes cola graag.’
‘Alsjeblieft meneer. Uw film draait in zaal 6. Veel plezier.’
‘Dankje’ zei Charles.

We liepen richting zaal 6. Hij hield de deur voor me open. We liepen de trap op en gingen in het midden van de zaal zitten.
‘Ik vind het echt lief van je dat je de bioscoop speciaal voor mij hebt gesloten.’
‘Voor jou, heb ik alles over mijn engeltje.’
De film begon te draaien. Hij legde zijn arm om me heen. Ik pakte popcorn en bekeek de film.
Hij gaf me af en toe kusjes op me wang. Toen de film voorbij was, gingen de lichten weer aan. Dat licht was weer even wennen voor mijn ogen.
Hij zei ‘wat vond je van de film?’
‘Het was erg leuk en romantisch.’
‘We hebben naar een film gekeken wat jij leuk vindt. Een ander keer gaan we naar een actie film.’
‘Ik vind het prima hoor. Ik hou ook van actie films, als het maar een goede is.’
‘Afgesproken dan.’
‘Ik zei ‘moet ik nog echt al die regels gaan leren van jullie koninkrijk?’
‘Je moet het wel leren.’
‘Maar dat wil ik niet. Ik leer het wel door de jaren heen. Jullie moeten me gewoon accepteren hoe ik ben. Het is ook niet zo dat ik een onbeschoft taalgebruik heb.’
‘Wil je het echt niet leren?’ zei hij.
‘Eigenlijk niet nee.’
‘Ik accepteer hoe je bent. Voor mij hoef je niet te veranderen. Ik zal morgen wel met me moeder erover hebben.’
‘Je bent echt de liefste toekomstige verloofde ooit.’
En ik kuste hem op zijn wang.

We stonden op en liepen de trap af. Hij deed de deur voor me open. Een medewerker kwam naar ons toe en zei ‘wij hopen dat u ervan genoten heeft.’ ‘Dankjewel, alles was perfect geregeld. Totziens.’

Ons auto werd gebracht. We stapten in en reden weg. Het was al 23.00 uur geworden.
Ik zei ‘je moeder vraagt zich zeker af waar we zijn gebleven.’
‘Als we thuis aankomen, dan zeggen we wel dat we erg moe zijn. Dan kan ze ons ook niet aanspreken waar we de hele dag waren.’
We kwamen thuis aan. Hij parkeerde zijn auto. We stapten uit en hij pakte mijn hand vast. We liepen naar binnen. Zijn moeder stond al op ons te wachten.
‘Zijn jullie er eindelijk?’
Charles zei ‘Ja moeder, maar we zijn erg moe. We gaan slapen.’
Hij liep naar zijn moeder en gaf een kusje op haar wang.
We liepen de trap op. We kwamen aan bij mijn slaapkamer deur.
Hij zei ‘kom je weer bij mij slapen?’
‘Ik kleed me eerst even om en dan kom ik.’
‘Is goed, maar treuzel niet teveel anders moet ik je missen.’

Ik liep mijn kamer in. Ik dacht ‘zal ik nou gewoon een trainingsbroek aan doen of een sexy pyjama?’
Ik besloot toch om gewoon me trainingsbroek aan te doen. Ik verwijderde mijn make-up en spoot een beetje parfum op. Ik bekeek me nog eens in de spiegel.
Of zal ik misschien toch iets aandoen wat meer sexy is? Ik vind het goed zo. Ik verliet mijn kamer en klopte op zijn deur.
‘Kom maar’ zei hij. Ik liep naar binnen.
‘Je hoeft niet op de deur te kloppen hoor. Je kunt gewoon naar binnen lopen.’
‘Ja, maar misschien was je je wel aan het omkleden.’
‘Dat maakt niet uit. Over een paar weken word je toch mijn verloofde.’
Hij kwam naar me toe en trok me mee naar het balkon. Het is een prachtig uitzicht. Je hoort het geluid van de zee.
Ik zei ‘wacht even. Ik pak mijn fotocamera erbij. Dit moment moet gefotografeerd worden.’
Ik liep zijn kamer uit en ging mijn eigen kamer in. Waar had ik ook al weer mijn fotocamera gelegd? Ik had het voor het laatst in mijn tas gedaan, toen hij me de stad ging laten zien. Ik pakte mijn tas. Bingo, daar lag het. Ik pakte mijn fotocamera en liep weer terug. Charles stond nog steeds op het balkon. Ik liep naar hem toe en hij omhelsde me. Ik hield de fotocamera boven ons. Ik drukte op het knopje en je zag een flits. Het hele balkon werd verlicht.
Hij zei ‘je hebt vast wel genoeg aan één foto. We staan er heel leuk op met onze pyjama’s.’
We liepen de kamer in en hij deed het balkon deur dicht. Ik lag al op zijn bed. Gek genoeg leek het wel alsof zijn bed veel zachter was dan de mijne.
‘Slaaplekker.’ En we gingen slapen.

Charles werd wakker. Hij kleedde zich om en verliet zijn kamer. Hij liep de trappen af naar de woonkamer. Lisa was al aan het ontbijten.
‘Goedemorgen moeder, heb je goed geslapen?’
‘Na een lange tijd heb ik voor het eerst zo goed geslapen.’
‘Ga je vandaag weer na de gemeente?’
‘Ja, het moet wel. Wie moet anders alle zaken gaan regelen’ zei ze.
Charles riep de huisvrouw.
‘Kan je een boeket mooie bloemen voor me bestellen?’
‘Dat zal ik doen’ zei ze.
‘Het moeten wel rode en witte rozen zijn.’
‘Is goed meneer Charles.’
‘Waarom rode en witte rozen?’ vroeg Lisa.’
‘Celine is dol op witte en rode rozen.’
‘Je wilt haar dus gaan verrassen. Wat gaan jullie vandaag doen?’
‘Ik weet nog niet wat ze wil gaan doen, maar in de avond breng ik haar naar de Monte Carlo casino.’

Charles liep de keuken in.
‘Kan ik u misschien helpen’ zei de bediende.
‘Ik wil zelf een ontbijt klaarmaken voor Celine.’
‘Dat doe ik wel hoor meneer.’
‘Nee, ik wil het graag zelf doen’ zei hij.
Hij liep naar de koelkast toe en pakte twee eieren.’
Charles pakte een pan en legde het op het fornuis.
Hij deed er een beetje boter in. De boter begon te smelten. Vervolgens deed hij de eieren erin.
Hij ging een omelet maken.
Hij liep weer naar de koelkast en pakte een tomaat en komkommer. Hij legde het alvast al klaar op het aanrecht. De eieren waren klaar. Hij draaide het knopje van het fornuis om en liet de pan nog op het fornuis staan. Hij liep weer terug naar het aanrecht en waste de tomaat en de komkommer. Uit de keukenkast pakte hij nog twee borden. Hij sneed de tomaat en komkommer in stukjes en legde dat op het bord. Daarna legde hij de omelet op het andere bord. Hij perste ook nog eens verse sinasappelsap. Toen hij klaar was met alles, pakte hij een dienblad en legde de borden en het glas erop.
Lara, de huisvrouw liep de keuken in met het boeket bloemen.
‘Het boeket bloemen is binnen gekomen’ zei ze.
‘Fantastisch, ze zien er precies zo uit als dat ik het wou.’
‘Celine, heeft ook echt geluk met zo’n man als u. Ze krijgt prachtige bloemen.’
‘Niet zo jaloers zijn Lara. Ik koop voor jou ook wel bloemen.’
‘ Haha’ zei ze.
‘Kan je even met me mee lopen. Ik pak de bloemen wel, neem jij het dienblad.’

Charles en Lara liepen samen naar boven. Charles liep zijn kamer in. Lara bleef voor de deur wachten. Hij zag dat Celine nog aan het slapen was. Hij liep naar het raam en deed de gordijnen open. Hij liep naar Celine, die op zijn bed lag. Hij kuste haar op haar voorhoofd.
Celine werd langzaam wakker.
‘Goedemorgen schoonheid’ zei hij.
‘Goedemorgen schat.’
‘Ik heb iets voor je.’ Hij gaf het boeket bloemen aan mij.

‘Ze zijn echt prachtig. Dankjewel. Ik vind het echt lief van je.’
Ze stond op en gaf hem een kus op zijn wang.
Ze liep naar het bureau toe en legde de bloemen in de vaas.
Lara liep de kamer in en gaf het dienblad aan Charles.
‘Dankjewel Lara’ zei Charles.
Ze liep de kamer uit en deed de deur dicht.
‘Ik heb zelf ontbijt voor je gemaakt.’
Ze ging zitten op het bed.
‘Je verwent me wel erg goed he.’
Ze nam een stukje van de omelet.
‘Heerlijk. Eet je ook met me mee?’
‘Als jij me dan voert.’
Ik pakte mijn vork en deed een stukje omelet in zijn mond. Toen we klaar waren met ontbijten vroeg hij ‘wat wil je vandaag gaan doen?’
‘Als ik eerlijk moet zijn, ben ik vandaag echt lui om iets te doen. Ik wil hier op je kamer blijven en samen met jou een film kijken.’

‘Welke film wil je kijken?’
‘Maakt niet uit zet maar één op’ zei ik.
‘Dit keer wordt het wel een actiefilm.’
‘Ik vind het prima.’
Hij zette de film aan en kwam naast me liggen. Ik zette het dienblad op tafel en ging ook weer in bed. We keken samen de film af.
‘We moeten wel vanavond naar mevrouw Clarks gaan. Je verlovingsjurk is af en je moet het even passen.’
‘Ik ben echt benieuwd hoe het er uit ziet.’
‘Ik weet zeker dat het je prachtig zal zijn.’
‘Hoe zit het met jouw smoking?’
‘Ik heb de mijne al laten maken.’
‘Wat voor kleur is het?’
‘Mijn pak is zwart met een witte blouse en een zwarte stropdas.’
‘Dat meen je niet?’
‘Jawel, hoezo?’
‘Ik had eigenlijk al een beetje bedacht hoe jij eruit ging zien.’
‘En wat ging ik aan doen?’
‘Zwarte pak, zwarte blouse en een rode stropdas. Zo match je goed bij mijn jurk.’
‘Omdat mijn prinsesje dat zo graag wilt, zal ik dat wel dragen.’
‘Je bent echt de liefste. Ik hou echt veel van je.’
‘Ik hou ook van jou.’

Het werd toch tijd om uit bed te komen. We gingen beiden omkleden.
‘Ik had je eigenlijk beloofd dat ik een week bij je zou blijven, maar ik moet vandaag toch even naar de gemeente. Ze hebben me nodig.’
‘Maakt niet uit. Ik heb allemaal tijdschriften besteld over haarmodellen en make-up voor mijn verloving. Dus ik hou me wel bezig.’
‘Vanavond kom ik je dan wel halen.’

We liepen samen de trap af. Ik pakte zijn jas en hij deed het aan. Hij gaf me een kus en liep naar buiten.
‘Lara, ik had tijdschriften besteld zijn die al gekomen?’
‘Ja, ze liggen hier mevrouw.’
‘Fantastisch. Zou je me ook alsjeblieft een cappuccino kunnen maken?’
‘natuurlijk. U hoeft geen alsjeblieft te zeggen, het is mijn taak.’
‘Ik weet het maar ik ben het toch zo gewend.’

Mijn tijdschriften lagen op tafel. Ik liep erna toe en ging zitten. Ik pakte het eerste tijdschrift en bladerde erin. Er zijn best leuke kapsels, maar ik weet nog niet hoe ik me haren wil doen.
Op een foto waren de haren half opgestoken en dan met allemaal van die pijpenkrullen. Het zag er wel leuk uit, maar ik wil me haar helemaal opgestoken.
Lara kwam eraan met mijn cappuccino.
‘Weet u al hoe u uw haren wilt doen mevrouw Celine?’
‘Er zijn eigenlijk wel leuke kapsels, maar ik kan niet kiezen. Ik wil in elk geval niet zo’n strakke knot. Het moet een beetje los en gefriemeld hangen zeg maar.’
‘Ik weet zeker dat elke kapsels mooi zal staan.’
‘Dankjewel, dat is heel lief van je.’
‘Ik weet in iedergeval wel hoe ik me make-up wil. Ik wil smokey eyes met donkere kleuren, omdat mijn tas en schoenen zwart worden. Dat past ook het beste bij mijn jurk.’

Ik vroeg me echt af hoe me jurk eruit ging zien. Stel je voor ik pas er niet in, wat een ramp zou dat toch zijn. Aangezien er iets langer als een week is tot mijn verloving moet alles perfect zijn.

Het zonnetje scheen prachtig door de raam. Ik stond op en liep de deur uit naar de tuin. Ik sloot heel even mijn ogen en deed ze weer open. Wat ben ik toch gelukkig. Ik liep naar de ligstoel en pakte mijn ipod. Ik ging liggen en deed de oordopjes in me oren. En voor ik het wist lag ik te slapen.

Lara liep naar me toe en schudde me wakker.
‘Mevrouw wordt wakker. Het is al 17.00 uur.’
Ik schrok wakker.
‘Dankjewel Lara, dat je me wakker hebt gemaakt. Charles komt zo en ik moet me klaar maken.’
Ik zette me ipod uit en stond op.
Wie had toch gedacht dat ik zolang zou gaan slapen.
Ik liep naar binnen richting mijn kamer.
Ik had niet zo’n zin om er heel speciaal uit te zien. Dus ik pakte gewoon een witte korte broek en een blauw t-shirt. Ik deed het broekje en t-shirt aan en liep naar de spiegel. Ik pakte mijn mascara en deed wat mascara op me wimpers. Even nog mijn haren kammen en ik was klaar.
Ik pakte mijn blauwe pumps en me zonnebril. Vandaag had ik niet zo’n zin om er speciaal uit te zien.

Ik hoorde van onder een jongensstem. Omg mijn Charles is er. Ik deed mijn deur open en liep naar onder. En daar zag ik hem. Ik liep naar hem toe en omhelsde hem.
‘Heb je me zo erg gemist?’ zei hij.
‘Ik heb je enorm gemist.’
En ik begon hem te zoenen.
‘Gaan we?’
‘Eigenlijk wil ik nog een kopje koffie drinken en daarna gaan we wel’ zei hij.
‘Lara, kan je even twee kopjes koffie voor ons maken?’
‘Natuurlijk, meneer Charles.’
Hij pakte mijn hand vast en trok me mee naar het terras.
‘We hebben tot nu toe nooit samen op het terras gezeten, daar wou ik even verandering in brengen.’
‘Ik ben zo erg benieuwd hoe mijn jurk eruit gaat zien’ zei ik.
‘Ik ben ook erg benieuwd.’
‘Jij hoeft niet benieuwd te zijn hoor, want je gaat hem toch niet zien.’
En ik kuste hem op zijn neusje.
‘En waarom krijg ik hem niet te zien? Je hebt mijne ook gezien.’
‘Het brengt ongeluk als je mijn jurk ziet.’
‘Nou oke, voor deze keer krijg je wel weer je zin.’

‘Breng je me zo naar Clarks?’
‘Ja, is goed ik breng je wel. Dan ga ik zelf maar even naar de gemeente en als je klaar bent kom ik je ook wel ophalen.’
‘Ik begin me nu al zenuwachtig te voelen, aangezien onze verlovingsfeest al over een week is en niets is geregeld’ zei ik.

Charles zei ‘ik heb iets gedaan zonder het aan jou te vragen.’
‘Wat heb je gedaan?’
‘Ik heb alles al geregeld voor onze verlovingsfeest. Ik weet dat ik het met jou had moeten overleggen, maar ik wil je gewoon verrassen.’
‘Het maakt niet uit schat, ik ben erg benieuwd. Het gaat erom dat ik met je ga verloven en later trouwen.’
‘Ik ben blij dat je niet boos op me bent.’
‘Ik kan nooit boos op je zijn Charles, maar breng je me nu naar Clarks?’

We stonden op en hij kuste me op me voorhoofd. Elke keer als hij me kust of me knuffelt lijkt het net alsof de tijd stil staat. Ik kan het niet verwoorden hoe geweldig het is om bij hem te zijn. Wat houd ik toch veel van Charles.

We verlieten het paleis. Zijn auto stond al voor de deur. Hij opende het portier voor me en ik stapte in. Hij gaf gas en begon weg te rijden.
‘Ik weet zeker dat je alles geweldig zult gaan vinden hoe ik het heb geregeld. Natuurlijk heb ik er ook een beetje hulp bij gekregen.’
‘Zolang ik bij je ben is alles voor mij perfect.’

We kwamen aan bij Clarks. Ik gaf Charles een kus.
‘Bel me maar wanneer je klaar bent.’
‘is goed’ en ik stapte uit de auto.
Ik liep naar de voordeur van Clarks en belde aan.
Clarks deed de deur open.
Ik draaide me om en zwaaide naar Charles die nog op me zat te wachten. En hij reed weg.
‘Wat is het leuk om je weer te zien Celine.’
Ze gaf me drie kusjes.
‘Ik weet zeker dat je je jurk prachtig zult vinden. Ik heb wel één ding aangepast ik hoop dat je het mooi zult vinden.’
‘Ik ben erg benieuwd. Ik kan niet wachten om het aan te doen.’

Ik liep naar binnen naar de werkkamer en daar stond het. Het was prachtig.
‘Mag ik het nu al aan doen?’
‘Ja, natuurlijk. We moeten wel zeker zijn dat het goed past en dat je het mooi vindt.’
Ik begon me al uit te kleden. Clarks haalde mijn jurk van de paspop af.
Ik deed me armen omhoog en de jurk gleed langzaam omlaag.
Clarks sloot de rits van achter. Het paste perfect.
Het was knalrode strapless jurk. Van boven had het een beetje een hartjes vorm. En liep strak naar onder tot me heupen. Vanuit daar leek het wel gepofte ballon tot aan de grond met een lang uiteinde.
‘Dankjewel, het is echt prachtig geworden. Ik heb nog nooit zo’n mooie jurk gezien.’
‘Graag gedaan. Het staat je echt prachtig.’
‘Kan je de rits even openmaken?’

Ze trok de rits langzaam omlaag en hielp me om mijn jurk uit te doen. Ze hing de jurk weer aan de paspop. En ik deed mijn eigen kleren aan.
We liepen samen naar de woonkamer. Ik ging op de bank zitten.
‘Wil je een kopje koffie?’
‘Ja, graag.’
‘Je hoeft me niet steeds mevrouw te noemen. Noem me maar gewoon Mandy, anders is het zo officieel allemaal.’
‘Voortaan noem ik je Mandy.’

Mandy kwam aan met twee kopjes koffie.
‘Dankjewel. Je hebt echt een prachtig huis. Lekker knus en een prachtig uitzicht.’
‘Ik hou niet zo van grote huizen, daarom is dit erg geschikt voor mij. En vooral als ik een groen landschap als uitzicht heb. Natuurlijk zou ik ook wel een uitzicht op de zee willen,
maar ik ben blij met wat ik heb.’
‘Ik ben het helemaal met je eens. Bij ons in het paleis totdat je van boven naar onder bent, ben je al tien minuten verder.’
‘Hebben jullie wel alles al geregeld voor de verloving?’
‘Alles is geregeld, maar ik heb het nog niet gezien. Charles heeft alles zelf geregeld met de hulp van Lisa. Ik mag het helaas nog niet zien omdat het een verrassing moet blijven.’

‘Ik merk wel dat Charles echt veel van je houdt. Bij zijn vorige exen verraste hij ze nooit.’
‘Ik hou ook veel van hem. Ik vroeg me eigenlijk iets af. We hebben het steeds over Charles en mij, maar heb jij geen vriend?’
‘Ik had een vriend, maar we zijn pas uit elkaar’ vertelde Mandy.
‘Ohh, wat jammer nou. Hoezo zijn jullie uit elkaar?
‘Lionel, is model. Tijdens het modellenwerk leerde hij een meisje kennen waardoor hij mij liet gaan.’
‘Pfff, jongens ook altijd. Je verdient dus echt wel een veel betere jongen dan hem.’
‘Dankjewel. Dat is heel lief van je.’

‘Ik denk dat ik maar beter kan gaan.’
‘Heb je Charles nu al gemist’ zei ze.
‘Ik moet toegeven dat ik hem inderdaad heb gemist. Ik moet hem even bellen.’

Ik pakte mijn tas en haalde mijn gsm eruit. Ik ging naar contacten en zocht de naam Charles.
Ja, daar was hij. Ik drukte op zijn naam en belde hem.
De telefoon ging over tuuuut tuuuut.
‘Hoi schatje’ zei hij.
‘Hoi schat. Kan je me komen ophalen?’
‘Ben je al klaar?’
‘Ja, ik ben helemaal klaar.’
‘Is goed. Ik ben er over twintig minuten.’
‘Tot zo’
En ik hing weer op.

‘Komt hij je ophalen?’ vroeg Mandy.
‘Ja, hij is er over twintig minuten.’
‘Heb je eigenlijk plannen voor morgen?’
‘Nee, hoezo?’
‘Heb je misschien zin om morgen met me te gaan shoppen en daarna ergens te gaan eten?’
‘Ja, lijkt me heel leuk’ zei ik.
‘Dit wordt een hele leuke girls day.’

Van buiten hoorden we getoeter. Dat was zeker weten Charles.
We liepen naar de voordeur. Ik gaf Mandy drie kusjes.
‘Ik kom je morgen om drie uur ophalen.’
‘Is goed. Tot morgen.’
Ik liep het trapje af richting de auto. Ik deed het portier open en stapte in.
Charles gaf me een kus.
‘Hoe was je jurk?’
‘Je zult het nooit geloven. Het is prachtig geworden.’
‘Ik vind het wel niet kunnen dat ik hem niet mag zien.’
‘Charles nog een weekje volhouden en dan mag je het zien.’
‘Gaan we nog iets doen vanavond?’
‘Ja, we zijn uitgenodigd voor een cocktail’ zei hij.
‘Hmm, maar ik ken daar niemand.’
‘Maakt toch niet uit. Ik ken ze ook niet, maar zij kennen mij wel.’

Ik heb jullie eigenlijk nooit verteld hoe Mandy eruit ziet. Ik had eigenlijk ook niet gedacht dat Mandy en ik goed bevriend zouden raken. Mandy heeft licht bruine haren en groene ogen. Ze heeft een normale lengte en is dun. Ze is meer het type waar elke jongen op zou vallen.
Maar het belangrijkste is dat ze echt een goed hart heeft.

Hoofdstuk 5

We kwamen aan bij het paleis. We stapten uit en liepen naar binnen.
Lisa zei ‘we moeten om 21.00 uur daar zijn, dus ik zou maar snel gaan omkleden.’
‘Maar ik heb niks om aan te doen’ zei ik.
‘Ik heb al een jurk voor je gekocht. Ik hoop dat je het mooi vindt’ zei Lisa.

Charles en ik liepen samen naar boven. Beide gingen we naar onze eigen kamer. Ik deed mijn deur open en zag op me bed een jurk liggen. Het had een appeltjes groene kleur en was een lange jurk. Ik liep naar binnen en sloot mijn deur. Ik deed mijn kleren uit en pakte mijn jurk en trok het aan. Het had van die dunne spaghetti bandjes en liep in een V-hals. Het was een vrij strakke jurk. Ik maakte de rits aan de zijkant dicht. Het was wel echt een mooie jurk.
Ik pakte mijn steiltang en stopte de stekker in het stopcontact. Ik had geen zin om me overdreven te gaan opmaken, want ik hield er in ieder geval niet zo van om veel make-up op te doen. Ik deed wat eyeliner, mascara, blush en lipgloss op. Me steiltang was warm geworden. Ik pakte een pluk van me haar en maakte er een krul in. Ik pakte weer pluk en nog en nog totdat ik allemaal pijpenkrullen in me haren had. Ik pakte nog mijn zwarte pumps en een klein handtasje. Nog even snel bekeek ik me in spiegel. Alles was perfect.
Ik liep me kamer uit. Ik klopte op de deur van Charles en liep naar binnen. Hij had een licht grijze pak aan met een licht blauwe blouse.
‘Doe je geen stropdas om?’
‘Nee, ik heb er vandaag even geen zin in. Ik heb toch al de hele dag een stopdas gedragen.’
‘Hoe zie ik eruit?’
‘Zoals gewoonlijk zie je er beeldschoon uit’ zei hij.
Ik omhelsde hem en hij gaf me een kus op mijn voorhoofd.
‘Bent u klaar om te vertrekken prinses Celine?’
‘We kunnen gaan prins Charles.’
We liepen samen de trappen af naar onder. Lisa stond al op ons te wachten.
‘Woow, Celine het staat je echt prachtig. Ik ben nu eigenlijk ook benieuwd naar je verlovingsjurk.’
‘Dankjewel Lisa. Je hebt echt een fantastische smaak. Helaas, moet je nog even wachten. Ik wil dat niemand me jurk ziet tot de verloving.’
‘Ik heb het al zolang vol gehouden, een weekje lukt vast nog wel.’

‘Zullen we gaan?’ vroeg Charles.
‘Ja is goed’ zei Lisa.
We liepen gezamenlijk naar buiten.
Charles ging niet rijden, maar de chauffeur. Hij hield het portier van de limo voor ons open. We stapten alle drie in.
‘Is alles wel al geregeld voor onze verloving?’ vroeg ik.
‘Maak je geen zorgen, alles is af’ zei Lisa.
Na een tijdje kwamen we aan op ons eindbestemming. De chauffeur stond al op en deed de deur voor ons open. Lisa was de eerste die uitstapte. Voor de ingang stonden allemaal journalisten. Je zag overal flitsen van de camera. Daarna stapte Charles uit. Hij stak zijn hand naar me uit en hielp me om uit te stappen. Alle journalisten kwamen onze kant op en maakte foto’s. Je werd gewoon blind van al dat geflits.

We liepen naar binnen. Het was erg druk. Er kwamen een aantal mensen naar ons toe die zich gingen voorstellen aan mij. We zijn hier pas, maar ik weet al één ding zeker. Zo’n cocktail is gewoon oersaai. We gingen bij een tafel staan.
‘Hoe vind je het hier?’ vroeg Charles.
‘Mevrouw Parker hoopt dat ze hier niet lang hoeft te blijven.’
‘Vind je het zo erg?’
‘Ik vind het nog al saai. Misschien komt het doordat ik al die mensen niet ken.’
‘Je bent het ook nooit gewend he. Ik vind het wel meevallen.
Lisa ging al naar andere mensen toe.

Er kwam een meisje naar ons toe.
‘Charles! Ik heb je echt lang niet meer gezien.’
Ze gaf Charles drie kusjes en omhelsde hem helemaal. Ik mocht haar nu al niet, ook al kende ik haar niet.
‘Hoe gaat het met je?’
‘Goed, en met jou Scarlett?’
‘Met mij gaat het ook goed. Ik hoorde allemaal geruchten dat je ging verloven. Ik hoop dat het niet waar is.’
‘Ik zal je voorstellen aan mijn toekomstige verloofde. Celine dit is Scarlett. Scarlett, zij is mijn verloofde Celine.’
Ik gaf haar een hand.
‘Leuk je te ontmoeten’ zei ze.
‘Vind ik ook.’
‘Charles, ik spreek je vanavond nog wel.’ Ze omhelsde hem helemaal en ging toen weg.
‘Waar ken je haar van?’
‘Zij is mijn ex. Die me alleen wou om me geld.’
‘Toen ik haar al zag, moest ik haar al niet.’
‘Is mijn schatje jaloers?’
‘Ik ben helemaal niet jaloers.’ Hij kwam naar me toe en omhelsde me.
‘Kom we gaan dansen.’ En trok me mee. Hij legde zijn handen op mijn heupen en ik op zijn schouders. We begonnen te schuifelen. Scarlett zat me steeds vuil aan te kijken.
‘Meneer Parker, wat is het leuk om u hier te mogen zien.’
‘Hallo Hanry. Ik zal je voorstellen aan me toekomstige verloofde. Hanry, Celine, Celine Hanry.’ Hanry pakte mijn hand en gaf er een kus op.
‘Het is een eer om u te mogen ontmoeten. Charles je vindt het vast niet erg als ik met deze beeldschone dame zou dansen.’
‘Nee hoor. Ga je gang.’ Hanry en ik gingen verder met schuifelen. Opeens liep Scarlett naar Charles toe en begonnen ze te dansen.
‘Charles, ik weet dat je alleen maar met haar bent om mij jaloers te maken. Het is genoeg zo. Ik wil je terug, ik hou nog steeds van je en jij ook van mij.’
‘Waar heb je het over? Ik houd van Celine en niets kan dat veranderen.’
Hij deed haar armen omlaag en liep toen weg.
‘Mijn excuses. Ik ga maar weer eens naar Charles. Het was leuk om u te mogen ontmoeten.’
En ik liep naar Charles. ‘Zullen we gaan?’ vroeg hij. ‘Heel graag’ antwoordde ik.
Hij pakte mijn hand vast en we liepen naar Lisa. ‘Moeder wij gaan naar huis.’
‘Hebben jullie het nu al gehad?’ ‘Het is beter dat we gaan’ zei ik.
‘Gaan jullie maar, ik blijf nog hier.’ We liepen naar buiten. De journalisten stonden daar allemaal nog.
‘Meneer Parker, waarom vertrekt u al zo vroeg?’
‘We willen graag alleen zijn.’ En verder antwoordde hij niet op de vragen. We stapten in de limo en reden weg naar huis.

Eenmaal aangekomen bij het paleis liepen we snel naar boven. We waren beide moe.
Ik liep gelijk door naar zijn kamer. Ik was te lui om me nog in me eigen kamer om te kleden. Ik trok me jurk uit en een t-shirt van hem aan. Ik liep nog even snel naar zijn badkamer om mijn make-up af te vegen. Hij lag al in bed. ‘Wat zei Scarlett tegen je?’
‘Niks bijzonders. Alleen dat ik samen met jou ben om haar jaloers te maken. Dat we beide veel van elkaar houden.’
‘Ik wil niet dat je haar nog spreekt.’
‘Maak je geen zorgen. Ik hoef haar ook niet te spreken.’

‘Oja, voordat ik het vergeet ik ga morgen met Mandy shoppen.’
‘Ik wist niet dat jullie zo goed bevriend waren.’
‘Ja, ze is echt geweldig.’
‘Ik ben blij dat je het goed met haar kan vinden. Ze is echt een toffe meid. Zullen we nu maar eens gaan slapen.’
‘Ik gaf hem een kusje op zijn neus.’

Ik werd wakker door de zon die recht in me gezicht scheen. Ik stond op en rekte me uit. Ik liep naar het balkon. Wat was het toch een mooi weertje. Toen besefte ik dat ik nog niet in deze prachtige zee heb gezwommen. Charles werd wakker en liep naar me toe. Hij omhelsde me en gaf me een kus op me wang.
‘Goedemorgen schat’
‘Goedemorgen. Charles ik vroeg me iets af?’
‘Zeg het eens.’
‘Waarom hebben wij eigenlijk nooit gezwommen?’
‘Ik weet het niet. Geen tijd voor gehad. We gaan nog wel een keer samen zwemmen.’
‘Ik ga me maar eens omkleden. Straks komt Mandy en dan ben ik nog steeds niet klaar.’

Ik liep naar mijn eigen kamer. Wat zou ik vandaag eens aan gaan doen? Ik zag mijn rode mini jurk in de kast hangen en besloot om dat aan te gaan doen. Ik deed er nog donkerblauwe pump onder aan. Ik deed wat eyeliner en mascara op en ik was klaar. Ik pakte mijn tas en deed de deur open. Ik hoorde de stem van Charles onder, dus ik liep ook maar naar onder.
‘Celine, hier heb je mijn creditcard. Ik heb nog geen tijd gehad om een creditcard voor je aan te schaffen.’
‘Je kon me ook gewoon contant geld geven.’
‘Nee, nu kan je tenminste zoveel kopen als dat je wilt.’
Er werd op de bel gedrukt, dat was zeker Mandy. Lara ging de deur open doen. Mandy kwam naar binnen.
‘Hallo dame en heer.’
‘Hoi Mandy’ zei ik.
Ze kwam naar me toe en gaf me drie kusjes. Daarna ging ze naar Charles toe en gaf hem ook drie kusjes.
‘Hoe gaat het me je Charles?’
‘Goed met jou ook?’
‘Met mij is het ook prima.’
‘Ik kom even je vriendin ontvoeren, haha.’
‘Let wel goed op mijn prinsesje he.’
‘Maak je geen zorgen, Charles.’
‘Zullen we maar gaan?’ zei ik.

Mandy en ik liepen naar buiten. We stapten in haar auto en reden weg.
‘Hoe de cocktail gister?’
‘Ik vond het best saai, maar dat komt omdat ik niemand ken. En de big news, ik leerde daar Scarlett kennen. Ze zat steeds aan Charles te plakken.’
‘Dat meen je niet? Ik mag haar ook niet. Ze denkt dat de wereld alleen maar om haar draait.’
We gingen de auto in de parkeergarage parkeren. Ik stap te uit en zette mijn zonnebril op.

Mijn eerste indruk bij de eerste winkel was dat het erg chique was. Het was vast en zeker ook erg duur. Er kwam gelijk een medewerkster naar ons toe. ‘Kan ik u ergens mee helpen?’
‘Nee, was we hulp nodig hebben dan roepen we je wel’ zei Mandy.
Ik liep naar een rode basic t-shirt toe. Ik durfde niet echt naar de prijs te kijken. Ik haalde diep adem en draaide het kaartje om. Van de schrik schreeuwde ik ‘tweehonderd euro!’
Iedereen keek me aan. Ik dacht in mezelf ‘nee, wat heb ik gedaan.’ Toen zei ik met een luide stem ‘ach ik had niet gedacht dat het zo goedkoop zou zijn.’ Ik liep naar Mandy toe.
Mandy had al een stapel kleding aan een medewerkster gegeven om te gaan passen.
Ik fluisterde zachtjes in Mandy haar oor ‘zullen we gaan? Het is hier veel te duur.’
Mandy keek me aan alsof ik chinees praatte. ‘Te duur? Schatje je bent nu rijk. Je kan alles kopen wat je wilt.’
Het liefst wou ik haar na buiten mee sleuren. ‘Je weet dat ik het nog niet gewend ben aan al dat geld.’ Gelukkig wou ze ook samen met me weg en liepen we de deur uit.
‘Vandaag is het jou dag prinsesje, we doen wat jij wilt.’ ‘Ohh, dat is echt heel lief van je’ en ik gaf haar een knuffel. We liepen langs een juwelier. ‘Zullen we hier na binnen gaan?’ zei ik met een lieve blik. Ze keek me lachend aan ‘wat wil je hier doen?’
‘Ik wil mijn Charles graag verrassen.’ We liepen de juwelier in. Ik deed de deur open en je hoorde de bel klingeling. ‘Hallo dames, hoe kan ik jullie hebben?’ zei de winkelier heel vriendelijk. ‘Ik wil graag alle herenhorloges zien die jullie hebben.’

De winkelier begon al alle horloges tevoorschijn te halen. Ik zag hem gelijk daar liggen. Ik keek hem aan en hij keek mij aan. Dat moest hem gewoon worden.
‘Ik heb mijn horloge al gevonden.’ Mandy keek me verbaasd aan ‘zo snel al? Je hebt nog niet eens fatsoenlijk gekeken.’
‘Kijk dit wordt hem.’ Het was een zwarte ronde Armani horloge met Romeinse cijfers erin.
De juwelier keek me aan en zei ‘u heeft een goede keuze gemaakt. Ik zal het heel mooi voor u inpakken.’ Toen de juwelier klaar was met inpakken zei hij ‘dat is dan €1100,-.’
Ik keek hem even schokkend aan en bedacht me toen dat ik Charles zijn creditcard bij me had.
Ik zocht in mijn tas naar mijn portemonnee en gaf de creditcard aan de winkelier. Ik bedankte de juwelier en liepen de winkel uit. Eenmaal buiten pakte Mandy mijn arm vast. ‘Celine, zullen we ergens gaan eten? Ik heb zo’n honger.’ Ik keek even rond en zag een McDonald’s. Wat had ik daar zo’n erge zin in. Ik had het echt een lange tijd niet gegeten. Zou Mandy daar ook naar toe willen vroeg ik me af?
‘Mandyyyy, zullen we naar de McDonald’s gaan?’ Er verscheen een glimlach op haar gezicht.
‘Dat is een goed idee. Ik heb er wel zin in.’

We hadden al besteld en gingen aan een tafel zitten. Ik had natuurlijk een mc chicken menu besteld. Mandy pakte haar big tasty en nam een hap ‘wat heb ik dit toch gemist.’
Ik pakte een servet en veegde de saus van mijn mond af.
‘Ik heb dit ook erg gemist. Zullen we naar het eten naar huis gaan?’
Ze keek me lachend aan en zei ‘mis je je prins nu al?’
‘Ja dat ook, maar ik heb ook nog pijn aan me voeten.’ Ik nam nog een grote slok van mijn cola. Ik zat echt vol, er kon niets meer bij.

Mandy had me thuis afgezet. Het was al donker geworden. Charles was niet thuis. Lisa zat in de woonkamer. Ik liep naar haar toe en ging naast haar zitten.
‘Hoe was je dag?’ vroeg ze.
‘Ja, het was echt leuk. Ik heb iets voor Charles gekocht, alleen ik weet niet of hij het mooi zal vinden.’ Ik pakte uit mijn tas het horloge die ik voor Charles had gekocht en liet het aan Lisa zien.
‘Het is echt prachtig. Charles zal het zeker weten fantastisch vinden.’
‘Gelukkig maar.’
Charles kwam binnen gelopen. Hij liep naar zijn moeder toe en kuste haar op de wang.
‘Moeder, ik neem haar mee. Wij gaan lekker slapen.’
Hij pakte mijn hand en we liepen naar boven.
‘Charles, ik heb een verrassing voor je. Ik hoop dat je het leuk vind.’
Ik pakte uit mijn tas een doosje, daar zat het horloge in. Hij keek heel verrast naar me.
Hij pakte het doosje en maakte het open.
‘Is echt voor mij?’
‘Ja, vind je het niet mooi?’
Hij keek me met schitterende ogen aan en zei ‘ben je gek? Ik vind het prachtig. Het is het mooiste horloge die ik ooit heb gehad.’
‘Ik ben blij dat je het mooi vindt.’
Hij kwam naar me toe en kuste me op mijn voorhoofd. ‘Dankjewel schat.’
Ik kreeg even kriebels in mijn buik.
‘Zullen we gaan slapen?’ zei ik.
‘Ja, is goed. Dan kan ik je warmte weer aanvoelen.’

Het was eindelijk zo ver. De dag waar ik zo lang op had gewacht. Mijn verlovingsfeest.
Er waren mensen die mijn haren, make-up en manicure gingen doen. Ik had toch maar besloten om mijn haren half op te steken. Ze waren bezig om pijpen krullen te maken. Tegelijkertijd werd ook me make-up gedaan. Natuurlijk was ik niet van gedachte veranderd over mijn make-up. Mijn smokey eyes bleven hetzelfde, met donkere kleuren.
Gelukkig was Mandy zo lief om mijn jurk te brengen. Ze kwam naar me toe en keek me met schitterende ogen aan.
‘Wow, je ziet er fantastisch uit.’
‘Meen je dat?’ zei ik twijfelend.
‘Jaaaaa’ schreeuwde ze.
Mijn manicure was ook klaar. Ik had rode nagels.
‘Kan je me even helpen om mijn jurk aan te doen?’ vroeg ik aan Mandy.
‘Natuurlijk’ zei ze en stond gelijk op. Daar was mijn prachtige jurk.
Ze deed de rits van mijn jurk open. Ik stond met zenuwen te wachtten totdat ik mijn jurk aan kon doen. Ik deed mijn badjas uit en stak mijn armen omhoog. Mandy deed mijn jurk over mijn hoofd heen en de jurk gleed om laag. Ze trok de rits voorzichtig omhoog.
Ik keek haar aan en vroeg ‘hoe zie ik eruit?’
Op dat moment ging de deur open. Lisa kwam naar binnen en stond met haar mond open.
‘Schatje toch, je ziet er geweldig uit’ zei ze.
‘Zeker weten?’ vroeg ik een beetje verlegen.
‘Ik weet zeker dat Charles zijn ogen niet van je af kan houden. Zijn jullie klaar om te gaan?’

Ik begon kriebels in mijn buik te krijgen, want ik wist dat dit het moment was. Ik bekeek mezelf voor de laatste keer in de spiegel. Mijn haren die getoupeerd waren en half opgestoken, mijn pijpenkrullen. Ik zag er inderdaad prachtig uit, vooral mijn jurk zo opvallend rood. Ik haalde diep adem en ik was er klaar voor.
‘We kunnen gaan’ zei ik.
We liepen samen de kamer uit. Mijn hart begon te bonken. Ik liep langzaam de trap af.
Daar was mijn prins. Hij had toch aan wat ik wou. Een zwarte smoking, zwarte blouse, een dunne rode stropdas en mijn horloge.
Hij stond even stil en bewoog helemaal niet. Hij keek me alleen maar aan. Ik vroeg me af wat er nu door zijn hoofd heen zou gaan. Ik kwam steeds dichter bij hem in de buurt.
Toen ik eindelijk op de begane grond was, kwam hij naar me toe. Hij kuste me op mijn voorhoofd. Hij keek me diep in de ogen aan en zei: ‘wat ben ik blij dat jij mijn ware bent.’
Het leek wel of ik elk moment kon flauw vallen.
‘We moeten nu echt gaan, anders komen we te laat’ zei Lisa.
We stapten in de limousine. Ik vroeg me echt af hoe hij alles had geregeld. We reden een berg op.
‘Waar gaan we naar toe?’ vroeg ik.
‘Je zult het zo wel zien’ zei hij.
We kwamen er steeds dichterbij en ik zag het. Witte stoelen, witte tafels, rode loper en wit met rode rozen. Nu wist ik waarom hij deze locatie had gekozen. Het was een prachtig uitzicht over de zee. We stapten allemaal uit. Charles hield zijn arm zo, zodat ik mijn eigen arm door zijn arm kon doen.
Hij fluisterde ‘ben je zenuwachtig?’
‘Heel erg. Ik ben al blij dat ik nog niet flauw ben gevallen.’
En hij moest lachen. Wie liepen samen over de rode loper. Lisa en Mandy liepen achter ons.
Er werd heel hard geklapt. Ik voelde dat hij ook zenuwachtig was, want hij trilde een beetje.
We stonden onder een struik die van rode en witte rozen werd gemaakt. Hij ging voor me staan, pakte mijn twee handen vast en keek diep in mijn ogen.
Hij zei ‘ik geloofde nooit in liefde op het eerste gezicht totdat ik jou tegen kwam. Je was een schitterende ster in mijn hemel. Ik wil je voor al deze mensen vragen of jij je liefde met mij wilt delen en samen met mij gelukkig wilt worden?’
‘Toen ik jou voor het eerst zag, wist ik dat jij de ware voor mij zou zijn. Tot de dood ons scheid wil ik voor altijd bij jou blijven.’
Hij kwam naar me toe en kuste me op mijn mond. Er werd vuurwerk afgestoken en iedereen begon te klappen. Lisa kwam naar ons toe. Ze deed de verlovingsringen om onze vingers en knipte het rode lint door.
‘Je hebt me zo gelukkig gemaakt’ zei ik.
‘Zolang ik leef zal ik je altijd laten glimlachen.’


Einde

Terug | Auteur: Lovex